Follower Blog Remaja Elit

Thursday, 31 May 2012

Akta A1424, Awas bloggers!!


Tengah-tengah blogwalking terjumpa satu entry dari blog Amer. Then nampak pula entry yang berkaitan dari blog Hasrul. Dear bloggers, kita kena lebih berhati-hati lepas ini. Tak boleh caci maki sebarangan dah. Jom kita tengok apa rules baru yang akan berkuatkuasa mulai 1 Jun 2012.

Menurut blog Amanz via blog Hasrul :
Bagi yang tidak ketahui, melalui pindaan pada Akta Keterangan, ia menetapkan yang mana para pengguna Internet akan bertanggungjawab terhadap sebarang kandungan yang dihantar ke internet melalui rangkaian ataupun peranti mereka. Secara ringkasnya, sekiranya seseorang pengguna menghantar komen pada blog anda, halaman Facebook Page anda, tweetjack akaun Twitter anda, mahupun dengan “menumpang” talian WiFi anda, maka anda akan dipertanggungjawabkan terhadap sebarang perkara yang dikongsikan melaluinya.

More info - Here / Download PDF / News

5 comments:

Arifah Waly said...

haa..lepah ni, tulis psl cinntaaa je.. spy kurg risiko untuk di.....

=)

Arifah Waly said...

haa..lepah ni, tulis psl cinntaaa je.. spy kurg risiko untuk di.....

=)

♥ Ain ♥ said...

waahh , knp macam tuee !

etuza said...

awas bloggers! ada apa ya..nak tahu juga..pasal kitakan blogger saling berjiran..hehe

emeliena said...

Ok, tak boleh dah nak post entri pasal retis. Sensitip ! Hehe ;p

ShareThis