Follower Blog Remaja Elit

Saturday, 7 April 2012

betul ke cinta saya ?? (feat angry bird & ombak rindu & B2ST(beast)








tut tut.....(mesej incoming sound bunyi angeri berk)


boy: saya dah lama perhatikan awak...erm...awak free ke malam ni?


girl: assalamualaikum .... InsyAllah saya free......ape awak merepek ni?? sape ni? mane dapat no sy ni....


boy: waalaikumsalam...saya dapat dari yellow page(tipu je) ...erm saya patrick(bukan nama sebenar) budak kelas D2 Krabby patty......awak sandy(bukan nama sebenar) kan...budak kelas D1 krabby patty...


girl: ya saya ....ni malam2 ni mesej ade ape?? ade hal penting ke??!


boy: saya nak cakap sesuatu......erm......


girl: nak cakap ape??


boy: saya...........saya.......sayangkan awak dengan setulus hati saya...boleh saya minta nak jadikan awak pasangan saya?? (mode ombak rindu )


♫♫♫ Malam kau bawalah rinduku...Untuk dirinya yang jauh dari ku ♫♫♫ (tetibe)


girl: harrrrrr??? itu saya tak kisah tapi ape jaminan awak untuk masa depan saya??


♫♫♫ geojitmal iya geojitmal iyaIreohke kkeutnael suneun eobseo ♫♫♫ (tetibe korea pulak)


boy: (mood awang-awangan) of course la syg.....opssss sori tercakap syg.....tapi saya akan janji berikan sayang cinta sya bak romeo dan juliet.....ala ape orang ckap hidup mati bersama(eh da macam ombak rindu plak) ...saya akan bagi awak baju yg cantik2...rumah yang besar....pergi shopping selalu.....erm dan tak lupa kite pergi melancong luar negara.....erm(berangan)


girl: erm.......tak maksud saya ape jaminan masa hadapan saya kat akhirat nanti??


♫♫♫ Dashi dorawa jebal dorawa......Bzzzzzz ✄ ✄✄ ✄ (mood terganggu)


boy: uhuk......(tersedak dari lamunan...) .erm...ape..erm...erm...arrrr..erm......(tergamam)


girl: awak tau tak ?? (tegas) dengan buat macam ni berkapel ni semua......awak tau tak bape bnyak dosa awak boleh bagi pada saya.....zina mata,hati, kaki semua tu.....


boy: erm..saya....tak cakap nak.......(terhenti taip..msej baru masuk)


tut tut (bunyi doraemon....)






girl: saya ingat awak nak jumpa mak ayah saya nak nyatakan hasrat awak tu pada mereka dan saya ingat awak nak upgradekan iman awak tu......nak jadi imam yang baik untuk saya..nak jadi ayah dan ketua yang bagus kepada keluarga dan anak2......ni awak heret saya ke neraka dengan maksiat tu semua..............ini ke tanda awak CINTA pada saya???? kalo betul awak cinta awak tak heret saya ke NERAKA.........


boy: (xbalas mesej tangan keras kat phone)


sandy mesej lagi (bnyak kedit die...siap antar bnyak msej)


girl: awak nak masuk neraka masukla sorang2 jangan nak heret saya bersama awak...........assalamualaikum......


boy: (menatap screen LCD smpai terpadam lmpunya......dan keras di situ seketika)


betul juga cakap sandy......ape la ko ni patrick......ko bukan sayang die kalo macam tu)


sob ...sob (insaf)




cinta itu merupakan satu penyakit yang besar, Ubatnya adalah perkahwinan.~ibnu Qayyim Al Jauziah~



5 comments:

Inani said...

heehe..best entri fariz ni..hehe..tu la yg sepatutnya para2 muslimah patut buat..jgn terlalu mudah cair.. ^^

Kaeyl said...

layakkan diri kita untuk mencintai Allah dengan penuh rasa cinta, baru kita cintai makhlukNya..

CikMai said...

:)

aboy93 said...

Terbaik.
#Makan Dalam..
:)
No comment
:baby

nulhazwany abdul malik said...

assalamualaikum. .
kelakar post ni :). .
janji maksud sampai pada pembaca..^^

thumbs up untuk kreativiti! tq

ShareThis